Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Образование / Бележка или забележка предпочитат да получават съвременните ученици?

Бележка или забележка предпочитат да получават съвременните ученици?

Всеки ученик е бил дете, но не всяко дете е било ученик. Той е само на 8 години, а в него вече се надига реформаторския дух.

Малкият Боян Светославов Ганев е ученик в  51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в гр. София, където очевидно децата се учат не само да размишляват върху учебното съдържание, но да подпомагат цялостното развитие на българската просвета.

Повечето ми забележки са точно заради невнимание в час, а не внимавам, защото ми е скучно“ разкрива момчето.

Боян не крие, че често получава забележки в училище, но прави и добри дела. Именно те го подтикват да се замисли защо в бележника присъства само графа „Забележки. Нима не се правят и добрини?“.

Той споделя, че се е обърна към своята майка с този въпрос, а тя на свой ред е отговорила, че нито един учител, нито един директор могат да отговорят на този, така интересен въпрос. Само един министър може. От там се заражда идеята за писмото, което подтикна самата Меглена Кунева да се срещне с второкласника.

Факт е, че писмото, което второкласникът написа до министъра на образованието Меглена Кунева беше прието изключително радушно.

Винаги е имало радели и не до там такива привърженици на едно дело. Така се получава и с писмото на Боян.  Идеята за него очевидно се е зародила в клас, но по думите на детето не всички негови съученици са го подкрепили, но въпреки това е имал пълна подкрепа в лицето на директора на учебното заведение.

Децата имат интерес към организацяита на образователния процес

Ученическа книжкаОказва, че възпитаникът на 51-во СОУ запалено се интересува и от протичането на училищният процес. Той споделя, че наистина иска часовете да протичат много по-интересно – да включват повече използване на компютри и интернет.

Срещата на малкия будител с министъра на образованието и науката Меглена Кунева протече изключително гладко. Двамата обмениха ценна информация, която да допринесе за по-нататъшното рационално оформяне на образователната система в България.

Децата ни изпращат ясни послания. Преподаватели или не, при едно правилно разчитане бихме могли да улесним техния свят.

Второкласникът е един от многото малки будители, които притежава България.

Нашите деца обичат да учат. Нека не им отнемаме това право.

Виж също

Дебитна карта

Магнитни или дебитни карти отварят вратата на гимназия

Нов пропускателен режим с безплатни дебитни карти или с магнитни карти, които ще струват 2 …