Валутни курсове за 29.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Криминални / София: Автомобил горя в подземен паркинг, пострадали няма

София: Автомобил горя в подземен паркинг, пострадали няма

Лек автомобил с марка „Мерцедес“ горя тази нощ

Късно тази нощ луксозен автомобил „Мерцедес“ е бил запален. Инцидентът се е случил в софийския квартал „Манастирски ливади“. За щастие никой не е пострадал.

Сутринта малко преди да настъпи 4 часа превозното средство е било възпламенено. Произшествието се е случило в подземния паркинг на жилищна сграда в „Манастирски ливади“. След като пожарникарите и полицаите направиха персонално-частичен оглед, заключиха, че вариантът возилото да е било умишлено запалено е напълно вероятен.

Горяща кола
Източник: Wikimedia

Макар че пострадали няма, огънят е нанесъл щети на непосредствено паркирана кола. Гаражът се е разминал само с частични поражения. Пристигналите на място специалисти от криминална полиция коментираха, че е било въпрос на време и буквално цяло чудо, че автомобилът не е избухнал. Те се обосноваха с това, че на паркинга не са липсвали коли, притежаващи газови уредби.

Живущите в кооперацията не пожелаха да коментират по-подробно случилото се. Бяха извикани и техници, заради нанесените от пожара щети върху връзките за кабелната телевизия. Възпламенената кола е регистрирана към фирма с няколко собственици, единият от които е известен на полицията със своите над десет криминални прояви. Разследващите специалисти са склонни да смятат, че версията за лихварство също не е изключена.

В софийският квартал „Манастирски ливади“  горя автомобил. Няма пострадали при инцидента, а криминалистите работят по няколко версии, довели до злощастното събитие.

Виж също

Източник: Wikimedia/Иван Иванов

Пострадала при жестока катастрофа в Търновско е с опасност за живота

30-годишна жена от с. Батак е претърпяла катастрофа, при която е получила множество сериозни травми, …