Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Шумен: Работник пострада сериозно, но опасност за живота му няма

Шумен: Работник пострада сериозно, но опасност за живота му няма

Мъж пострада при опит за сглобяване на стрелата на автокран, мъж

Всички знаем, че работата на обикновения работник е много трудоемка и отговорна, но въпреки това понякога се случват трудови злополуки. Така се е случило и в Шумен. Неприятният инцидент е станал малко след 09:00 часа тази сутрин.

Как е станало нещастието

Работниците за се трудили на строителната площадка на нова жилищна сграда, намираща се на ул. „Георги Кирков“. Съвсем нормална е практиката, при която всеки помага с каквото може на другия. При опит за сглобяване на стрелата на автокран, намиращият се върху нейната платформа работник пада назад, непосредствено след като част от стрелата се сгромолясва на земята. Височината, от която мъжът е паднал е близо метър и половина.

Спешните екипи са се отзовали възможно най-бързо. На мястото на произшествието са дошли коли на пожарната, полицията и спешна помощ.

Автокран
Източник: Wikimedia

Мъжът, пострадал при злополуката е откаран в шуменската болница. Според първоначална информация, потърпевшият няма за какво да се тревожи, тъй като състоянието му е стабилно. Въпреки това, той се е разминал с фрактура, засягаща прешлен на гръбначен стълб.

Както следва – трябва да се направи щателна проверка и да се разследва случая. Специалистите от „Инспекция на труда“ вече приключиха своята проверка и съответно ще предприемат по-нататъшните стъпки за разнищване на случилата се злополука.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …