Валутни курсове за 23.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Транспорт / Студент „заби в земята“ транспортната система в София

Студент „заби в земята“ транспортната система в София

Студент показа по оригинален начин несъгласието си с нововъведенията в градския транспорт

От скоро влезе в сила новото постановление на Столична община – билетът за еднократно пътуване с градския транспорт да струва 1,60 лв.

В отговор на безумната разпоредба, нашумелият наскоро в социалните мрежи студент Ясен Ангелов не се стърпя и сложи на подходящото място целия градски транспорт.

Познавам българските закони, а те сами не се познават

Студентът решава да пътува в автобус номер 280 в София без нужния билет. Предварително той си е подготвил 40 лева на дребно – само стотинки, за да си плати глобата, която така или иначе ще му наложат.

Ангелов е на мнение, че вдигането на цената на билета е пълен абсурд. При пътуване от Студентски град до Софийския университет момчето е длъжно да закупи 2 билета –   общо 3,20 лева, което е напълно недопустимо, тъй като именно толкова му струва и стигането с личния му автомобил, допълни будният студент.

Трамвай„Немирният“ Ангелов очевидно е запознат добре с българското законодателство. Той изрично заяви пред камерите на Нова телевизия, че контрольорите нямат абсолютно никакво право да отказват дребни пари за плащане на глоба, защото стотинките са официално разплащателно средство съгласно българските закони. В допълнение той не пропусна да каже, че щом си плаща глобата, контролата няма право да го свали от превозното средство.

Отговорът на Столична община бе лаконичен и тривиален –  в случай на отказ от плащане на глоба, се наблюдава нарушение, но случаят със стотинките е изключение.

Студентът е изключително ориентиран и знае, че от 3 000 до 30 000 лева е санкцията при отказ на юридическо лице да плати наложената глоба. На свой ред той заключи, че самата Столична община е некомпетентен орган, предвид това че предпочита в своя защита да изпрати писмо, а не някой свои представител.

„Не позволявайте да потъпкват правата ви и да бъдете ограбвани“, призова Ангелов.

Виж също

Автобус - интериор

За няма и месец, от глоби в столична община са влезли над 300 хил. лева

Броят на нередовните пътници в градския транспорт се увеличава Непосредствено след като Столично община постанови …