Валутни курсове за 16.01.2021
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / Здраве / От СЗО са категорични: Няма вредно кафе

От СЗО са категорични: Няма вредно кафе

Световната здравна организация излезе с окончателно мнение, че кафето е безвредно

Специалистите от СЗО категорично  заявиха в доклада, който публикуваха, че кафето няма как да причинява каквито и да е странички ефекти върху човешкия организъм. В това число влиза и заключението на здравната организация, че досегашното разбиране за кафето като канцерогенна напитка е абсолютно необосновано.

Повече от 80% от хората по света започват своя ден с чаша ароматно кафе. Доказано е, че без значение как е приготвено кафето –  сварено или директно разтворено т.н. инстантно, кафето влияе благоприятно върху човешкото тяло. Освен като тонизираща напитка, кафето може да зареди ума с достатъчно енергия, за да бъде ползотворен целодневно. Има случаи, е които някои хора консумират кафето и преди лягане. Това е още един фактор, който доказва, че то не вреди, а напротив.

Кафе на зърна
Източник: Pexels

Вече може спокойно да се насладите на любимата си напитка с мляко или без, хладно или по-затоплено.

Въпреки наличните доказателства, не трябва да забравяме, че прекомерната употреба на кафето не е препоръчителна. Абсолютно аналогично както с всички храни и напитки.

Виж също

Смог

Всеки трети инсулт е причинен от вдишването на замърсен въздух

Приемайки физически нечист въздух, организма предприема насилствено увеличение на кръвното налягане и затлъстяването Само за …