Валутни курсове за 11.12.2019
Щатски долар (1 USD) 1.76599 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.32298 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.78468 лв
Начало / Свят / Дим е свалил египетския самолет

Дим е свалил египетския самолет

С първа версия относно разбилия се самолет на авиокомпания „Egypt Air” излязоха специалистите, след като видяха първи снимки от намерените отломки.

Лични вещи на пасажерите, седалки, части от корпуса, спасителни жилетки са част от нещата, които са на фотосите.

Разпространяват се и снимки на стюардесите, които са били на борда на лайнера, за който очевидци твърдят, че са видели как избухва в небето.

Сигналната система за пожар на Еърбъс А 320 се е задействала от дим, малко преди да падне самолетът. Индикациите за задимяване на борда, идващи от Самолетната система за адресиране и съобщаване – главното навигационно средство за комуникация между летателните апарати и наземните контроли, съвпадат приблизително по време с изчезването на самолета от радарите в ранните часове на четвъртък. Учудващо е обаче, че екипажът не е подал сигнал за аварийно положение на борда.

Все още разследващите органи не могат да си изяснят причината, довела до катастрофата на самолета в полета му от Париж до Кайро, която отне живота на всичките 66 души на борда.

Изясни се произходът на пътуващите във фаталния полет: 30 души от Египет, 15 от Франция, и по 1 от Великобритания, Белгия, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Чад, Португалия, Алжир, Канада, Судан. Отделно от тях са десетимата членове на екипажа.

Останки от тела и части от корпуса на самолета бяха открити на 290 км отбреговете на Египет.

Еърбъс А320Друга хипотеза, върху която се работи, е терористичен акт, но до този момент нито една групировка не се е ангажирала с реализацията му.

Данните от полета сочат повишена топлина и задимяване на прозорец в тоалетната зад пилотската кабина. Проблем в механиката, късо съединение или наличие на запалително средство са част от причините, които биха могли да са предизвикали това, според специалистите, разследващи авиокатастрофи.

Уточнява се обаче, че Egypt Air би нарушила целостта на кабината, но предупредителната система не дава индикации такова събитие да се е случило. Комуникационната апаратура, която се намира в тази част на самолета, би могла да се повлияе от пожара, което да е довело до трагичната развръзка. Египетското министерство на гражданската авиация проверява, но не потвърждава версията към момента.

Предполагаемо петно от гориво в района от Средиземно море, където са отломките на самолета, се улавя от спътника „Сентинел-1А” на Европейската космическа агенция.

Тя обаче се застрахова с формулировката, че „засега няма гаранция, че става дума за петно от гориво, изтекло от резервоарите” на самолета.

Виж също

Пол Погба

Погба: Винаги са ме тренирали амбициозни хора

Погба разкрива слабите си места   Пол Лабиле Погба е френски полузащитник от гвинейски произход. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *