Валутни курсове за 28.03.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Транспорт / За няма и месец, от глоби в столична община са влезли над 300 хил. лева

За няма и месец, от глоби в столична община са влезли над 300 хил. лева

Броят на нередовните пътници в градския транспорт се увеличава

Непосредствено след като Столично община постанови билетите за градския транспорт да стана 1,60 лв., броят на нередовно пътуващите скочи главоломно.

За над 300 000 лева са наложените глоби в столичния градски транспорт. Освен това плашещата статистика е регистрирана за няма и месец. Не повече от 20 дни са били нужни на Центърът за градска мобилност, за да залови близо 4 000 пътници без билет.

Според Общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков коментира ситуацията, като посочи, че според него контролът не е на ниво и не отчита завишение. Респективно този, който иска да пътува няма да се откаже от това. Зарков не пропусна да спомене, че „Издадените актове от началото на месеца до 21 юни са 1084, а наложените санкции на място – 2491„.

Автобус - интериор
Източник: Flickr / Novica Nakov

Общинският съветник сподели още: „Запазило се е в транспортните оператори продаването на билети от шофьорите, като при автотранспорта се е запазило в същия обем, а при електротранспорта се наблюдава незначителен спад„.

Шефът на стопанската комисия в СОС Николай Стойнев коментира, че за изминалата година е отчетен изключителен прираст в хазната на Центърът за градска мобилност. С други думи, това за около 23 млн. лева. Произходът им е ясен – от паркиране в синя и зелена зона.

Виж също

Трамвай

Студент „заби в земята“ транспортната система в София

Студент показа по оригинален начин несъгласието си с нововъведенията в градския транспорт От скоро влезе …