Валутни курсове за 20.04.2024
Щатски долар (1 USD) 1.73451 лв
Евро (1 EUR) 1.95583 лв
Британски Паунд (1 GBP) 2.18358 лв
Швейцарски франк (1 CHF) 1.84078 лв
Начало / България / Близо до Вас / Внимание! Във Варна плъзнаха змии

Внимание! Във Варна плъзнаха змии

Цели пет човека са били ухапани от съскащите влечуги

За последните две седмици са регистрирани пет случая на ухапани от змии хора. Статистиката се отнася за потърсилите спешна помощ във варненската „Клиника по токсикология заради ухапвания от змии“.

Трима от потършевшите са били оставени за лечение в клиниката. Шефът на звеното във Военноморска болница – доц. Снежа Златева съобщи, че в графата „най-сериозно  пострадал“ може да се впише случаят на 43-годишен мъж. След като е бил ухапан от страховитото влечуго, човекът е  получил шокова реакция.

Смок
Източник: Flickr / Novica Nakov

Според компетентното мнение на доц. Златева – по всяка вероятност, организмът на човека е реагирал на ухапването с алергична реакция. Това на свой ред е допринесло за прекомерното влошаване на състоянието му. Тя добави, че този случай, може да бъде определен като „един от най-тежките за последните десет години“. Последствията за 43-годиният потърпевш са наистина сериозни – локални увреждания на единия крак. Виновницата за недоброто състояние на мъжа го е ухапала на територията на собственото му вилно място.

Оказва се, че останалите пострадали при подобни инциденти хора са били ухапани на абсолютно аналогични места –  в собствените им вилни зони.

Регистриран е и случай, в който жена на 32-години е била ухапана от змия. Това се е случило докато крачела боса по улицата. Потърпевшата също е настанена за лечение.

Виж също

Варна

Без изненади в конкурса за главен архитект на Варна

Заемащият длъжността главен архитект на Варна Виктор Бузев очаквано спечели конкурса за длъжността, след като …